Avui volem parlar de les etiquetes que obligatòriament han d’anar en totes les peces. Si sabem interpretar-les correctament, obtenim molta informació sobre el producte que tenim a les nostres mans. Aquesta informació pot influir en la nostra decisió de compra. Per exemple, si no ens convenç la composició del teixit, podem desistir de fer la compra. Així doncs, dues de les informacions que l’etiqueta ha de mostrar són la procedència (país d’origen o àrea econòmica, com ara CE) i el fabricant (el seu nom o NIF).
La següent informació que ha de figurar és la composició de la roba, sempre en percentatges (100% cotó, o 85% cotó i 15% d’elastà …)
I, finalment, les normes de rentat i manteniment. Això ve especificat amb un seguit de símbols convencionals que cal conèixer i entendre per no portar-nos sorpreses poc agradables després d’una maquinada (encongir un jersei de pura llana, o tenyir una camisa blanca de color rosa).
Aquests símbols solen anar en el següent ordre: rentat, emblanquiment, planxa, neteja en sec i assecat. Doncs bé, per als que segueix sent dificultós interpretar-los, aquí els reproduim amb la seva lectura corresponent:
RENTAT
Les peces accepten rentadora, però sense superar les temperatures indicades
S’han de rentar a mà, sense superar la temperatura indicada.
Es poden rentar a màquina amb un rentat delicat.
Es poden rentar a màquina amb un rentat MOLT delicat.
ENBLANQUIMENT
Es poden rentar amb clor o lleixiu.
Les peces no resisteixen clor ni cap altre clorat
PLANXAT
Planxar a una temperatura màxima de 110 graus.
Planxar a una temperatura màxima de 150 graus.
Planxar a una temperatura màxima de 200 graus.
No admeten planxa.
NETEJA EN SEC
No resisteix la neteja en sec.
ASSECAT
No admet assecadora
Esperem que tota aquesta informació us faci profit.
Et recordem que tots els articles de merceria els pots trobar a la nostra web. Visita-la!
I segueix el nostre Facebook per estar informat de totes les novetats.
FONTS:
https://visidecoracion.wordpress.com/