BOSSA DE PATCHWORK

La tècnica del patchwork s’usa generalment per fer boniques vànoves. Aquesta tècnica consisteix a unir retalls de tela, de manera molt artística per formar divertits dissenys.

En aquesta ocasió farem una acolorida bossa amb aquesta tècnica.

bossa-patchwork

Materials:

Retalls de tela
Una tela per al folre
Una tela verda
Botons
Farciment
Fil i agulla
Màquina de cosir

Procediment:

El primer que necessites és un patró o motlle. A la figura es pot observar la meitat del motlle amb les seves dimensions aproximades. Retalla aquest motlle en un cartró o en una tela.

motlle

Copia el motlle a la tela que faràs servir com a folre de la bossa, talla 2 peces. A continuació, tria una tela que serà la part de la cara i talla una peça.

Per a la part més interessant del disseny, has de :

Seleccionar diversos quadrats petits o retalls de tela, de 10 cm de costat (necessitaras aproximadament 17 ), i distribueix-los junts, de manera que la peça del motlle pugui ser perfectament coberta.

Cus, millor si és a màquina, un amb l’altre tots els retalls de tela.

Amb una de les peces de fons com a motlle, i amb ajuda d’ agulles, talla la tela armada amb els retalls . Enfronta els revessos de les dues teles i cus, però només per la part superior, és a dir per la part que serà el agafador de la bossa .

pases

De la mateixa manera, cus la peça sencera amb l’altra peça de fons. Dona la volta ambdues parts de la bossa, de manera que es vegin les cares de les teles.

Aixeca la part inferior de la tela, la que no ha estat cosida, d’ambdós parells i posa-los un sobre l’altre per cosir-ho tot junt, com es mostra a la figura. La part de la tela feta amb retalls i la tela sencera quedaran a la part superior.

Tanca la part inferior de les teles, pot ser amb una cinta o un adorn per a la part inferior, però deixant un espai per al farcit de encoixinatpases 1

Introdueix el farciment i cus l’obertura, i dona unes puntades perquè el farcit quedi al seu lloc.
A continuació, fes amb un bonic nus les nanses de la seva bossa i realitza uns petits ornaments amb retalls circulars de tela. Per això, simplement amb el fil arrufa els cercles, enganxant-los un botó i aplicant-los a la bossa.

I ja podràs gaudir d’una bossa molt original!

Et recordem que tots aquests articles els pots trobar a la nostra web. Visita-la!

I segueix el nostre Facebook per estar informat de totes les novetats

Via: Kristin La Flamme

Un pensament sobre “BOSSA DE PATCHWORK

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s